100km wielrennen: over Appeldijk naar Wijndomein

Femke van de Water koerste vorige week met ons mee door de Betuwe. Over Appeldijk naar Wijndomein. Lees hier hoe Femke deze dag beleefde.

Een gave route, heerlijke lunch en goed gezelschap – een grote shout out naar Janine en Melanique van Dutch Outdoors voor deze Betuwse Bloesem Bike!

Op zaterdag 24 april fietste ik, samen met mijn fietsmaatje Marije, 100 km door de omgeving waar ik ben opgegroeid. De Betuwe! Hoewel de lente officieel al in maart start, wordt deze in de grootste fruittuin van Nederland pas echt ingeluid in april met de bloesem. Zodra de temperatuur aangenamer wordt, springen de knoppen open en is de omgeving gevuld met prachtige witte en roze bloemen.

Dutch Outdoors Fruitbomen
Dutch Outdoors Buren

Dutch Outdoors had een prachtige route voor ons in petto langs de highlights van de Betuwe. Een to-go tocht, in duo’s en lekker de hele dag buiten. Wat een fijne afwisseling in deze tijd! We startten vanuit Buren, een charmant historisch stadje met leuke tentjes. Met een koffie to-go en een echt Betuwse appeltaartje begonnen we aan onze 100 km. Geweldig om het enthousiasme van de andere dames te ervaren en om als locals wat extra’s te vertellen over de Betuwe.

Koffie to go
Dutch Outdoors Appeldijk

De eerste kilometers vlogen voorbij. Een lekke band stelde ons nog even op de proef, maar dat kunnen wij 😉 De route was super, continu geboeid door de afwisselende wegen, mooie dijkwoningen en overal bloesem langs de weg. Soms smal en druk, maar daar waren we door DO al op gewezen: “be kind & enjoy“. Zo cruisten we langs de mooiste plekken: van de welbekende Appeldijk, over Landgoed Mariënwaerdt, langs Fort Asperen en Kasteel Merckenburg in Heukelum, volgden we het riviertje de Linge. 

Dutch Outdoors wielrennen
Dutch Outdoors Bloesem

Dit riviertje bracht ons bij de verrassende lunchspot, net iets over de helft wat het ook mentaal heel goed doet. Een heerlijke picknick stond voor ons klaar, op een verstopt landje aan de Linge. Hier geboren en getogen en toch kende ik deze plek niet, hoe leuk! Niet geheel onbelangrijk, we konden daar ook onze bidons vullen en een pitstop (plaspauze) houden. Opgeladen voor de tweede helft. Twee dames besloten ter plekke van de 80 naar de 100 km over te stappen. Samen kom je verder, blijkt wel weer! 

Dutch Outdoors Lunch
Dutch Outdoors Wijn

Via de Lingedijk slingerden we terug richting Buren. In de laatste etappe zat nog een stop bij het Betuws Wijndomijn voor een proefglaasje Linge Parel. We moesten het wel eerst verdienen; met volle wind tegen door het veld buffelen. Maar de beloning was er zeker: een heerlijk glaasje Betuwse (non-)alcoholische bubbels in de wijngaard! Vertrouwen tanken en het laatste stuk volmaken. Terug naar Buren. Check! Met een flesje Krenkelaar, een Bunker bij De Prins en uitgewisselde Strava-accounts sloten we deze koers af. Veel dank aan de dames van Dutch Outdoors voor deze opsteker in de lockdown en deze heerlijke dag!

Femke

Dutch Outdoors De Prins

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *