Samen hiken, ideaal om goed bij te kletsen en lekker buiten te zijn

Toch even het vakantiegevoel, een break voor jezelf, buiten zijn en bijkletsen met een vriendin. Zeker in deze tijd is het zo fijn om samen wat te beleven en nieuwe plekken te ontdekken. Daarom wandelen we vandaag samen de Spring Hike door de Kampina en Oisterwijkse Bossen en Vennen. De route gaat langs smalle paadjes, over vlaktes, door de bossen en langs de vennen. We hebben er zin in!

Rond tien uur verzamelen we bij een knusse stek middenin het bos rond Oisterwijk. Als we aankomen staat de koffie al voor ons klaar met wat lekkers van local Robèrt van Beckhoven. Janine van Dutch Outdoors weet ons te vertellen dat de deze meesterbakker zijn patisserie heeft in een oude leerfabriek in Oisterwijk. Good to know!

Meesterbakker Robert Dutch Outdoors

We wandelen vandaag 15 kilometer, maar je kan ook kiezen voor 10, 20 of 25 kilometer. Als we de koffie op hebben, checken we nog even of de route op onze telefoons werkt en gaan we van start. Omdat we zelf navigeren met de app Komoot, kunnen we de route in ons eigen tempo lopen en onderweg zoveel foto’s maken als we willen. We verwonderen ons over de prachtige vennen, de uitgestrekte vlakten en vooral dat we zo weinig mensen tegen komen. Is dit Nederland?

Dutch Outdoors Hike

Hiken en navigeren
We struinen over smalle paadjes, langs een beekje en soms moeten we over boomstammen heen stappen, dit voelt als een echte hike. Gelukkig weet de app Komoot de smalste paadjes te traceren, en krijgen we via de spraaknavigatie te horen hoe we moeten lopen. Sommige paadjes zouden we anders zo voorbij zijn gelopen.

Herinneringen vastleggen
Na een paar kilometer wandelen, komen we Melanique van Dutch Outdoors tegen. Bij een van de vennen wordt onze hike vastgelegd met een polaroid voor thuis. Super leuk!

Foto moment

Bijzondere natuurgebieden
Naast dat de app ons vertelt waar we heen moeten, krijgen we ook info over het gebied plus Spotify tips. Zo lezen wij dat het natuurgebied De Kampina waar we doorheen lopen er uit ziet zoals het Brabantse land van vroeger. De naam komt van oorsprong van het Romeinse Campina, een andere naam voor Kempen. Dat betekent ‘woeste grond’. En dat is te zien aan de uitgestrekte vlakten en heide met vennen. We beluisteren de muziektip, “Het leven is goed in het Brabantse land”. Grappig, dit maakt het helemaal af!

Kampina Dutch Outdoors

Lunch en wilde paarden
Als we ruim over de helft zijn, is het lunchtime! Een fijne lunch met soep, vers belegd broodje, koffie en een sapje staat voor ons klaar op een mooie plek op de route. Na deze to-go break, zijn we weer ready voor het tweede gedeelte van de hike.
We komen nog langs een van de grootste vennen van het gebied, vermoedelijk ontstaan in de ijstijd door smeltwater. En worden we verrast door een hele kudde wilde paarden grazend op de vlakte. 

Dutch Outdoors Lunch
Polaroid

Als afsluiter passeren we het idyllische kapelletje Maria in de Bossen en dan zit de hike er alweer op. We drinken ons welverdiende drankje, ontvangen onze polaroid foto’s én we krijgen het lentegevoel mee naar huis.

Narcissen
Hiken Dutch Outdoors

Vakantiegevoel
Wat een topdag, waarop je echt even de tijd hebt om bij te kletsen én moe maar voldaan thuiskomt. Alles is geregeld door de dames van Dutch Outdoors. Je hoeft even helemaal nergens over na te denken. Je weet zeker dat je de mooiste en meest unieke route loopt en bij de leukste lunch- en koffietentjes uitkomt. Met al dat thuiswerken kun je op deze manier toch wat leuks doen met een vriendin en voelt het als een mini-vakantie.

We ontdekten weer een prachtig stuk Nederland. Het is zo groot en divers. Je kunt hier echt nog verdwalen en de stilte ervaren. Wij snappen wel dat Oisterwijk ‘de Parel van Brabant’ wordt genoemd. Voor herhaling vatbaar dus!

Nynke 

Ook zo’n break voor jou en jouw vriendin? Op vrijdag 23 april hebben we een prachtige hike in de Betuwe in Bloesem voor jullie uitgezet. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *