Trek jij ook de bergschoenen aan deze zomer?

Ga goed voorbereid de bergen en check onze tips. Wij vertrekken zelf voor huttentochten naar de Dolomieten in Italië. Wat een vooruitzicht: 4 dagen vertoeven in de Italiaanse bergen, steeds verder de natuur in. Samen afzien, lachen en genieten! Ga jij ook de bergen in deze zomer? Hier lees je de tips van onze break begeleidster Nicky, ook wel bekend van @Nicky.in.de.Bergen. 

Dutch Outdoors Hiken

Tip 1 De voorbereiding – loop je schoenen goed in!

Volgens Nicky zijn blaren moodkiller nummero 1: “ter voorbereiding voor een huttentocht raad ik het altijd aan om in Nederland alvast wat (hoogte)meters te maken op je wandelschoenen. Zorg dat deze goed zijn ingelopen en hiermee blaren voorkomt”.   

Tip 2 Wen alvast aan wat hoogtemeters, ga naar de duinen of Zuid-Limburg

Ook is het handig om je lichaam alvast te laten wennen aan omhoog en naar beneden lopen, al die kleine spiertjes die je dan ineens gebruikt die je in het dagelijks leven niet gebruikt vinden een plotselinge hevige belasting vaak niet zo leuk. De heuvels in Limburg of de duinen geven je de mogelijkheid om je lichaam alvast voor te bereiden.

Dutch Outdoors Huttentocht

Tip 3 Ga van het pad af en loop ernaast 

De geheime tip hierbij is om er dan voor te zorgen dat je niet op, maar net naast het pad te lopen. Zo wennen je knieën en enkels ook alvast aan een wat instabielere ondergrond.

Tip 4 Pak zo min mogelijk in

We zijn geneigd vaak te veel in te pakken voor onze vakanties en weekendjes weg. Neem zo min mogelijk mee en pak zo efficiënt mogelijk in . Nicky: “op een huttentocht van enkele dagen neem ik mijn 26 liter backpack mee. Dat is echt voldoende”.  Voordat je met onze huttentocht break mee gaat organiseren we een meet & greet zodat je de andere deelnemers kunt ontmoeten. We nemen dan samen de tocht alvast door, wat je kunt verwachten en je dan ook de uitgebreide paklijst zodat je precies weet wat je wel en vooral niet mee hoeft te nemen.

Tip 5 Merino is key

Op de paklijst is Merino key. Merino shirtjes (kort en lang) en sokken. Merinowol wordt niet voor niets wereldwijd geroemd om zijn zachtheid, sterkte, ademend vermogen en temperatuurregulerende voordelen. Daarnaast is merinowol ook nog eens 100% natuurlijk, hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar. Je hoeft er maar een paar mee te nemen, geen vervelende luchtjes, droogt snel en scheelt gewicht. 

dutch outdoors hiken women

Tip 6 Check check dubbelcheck jouw verzekering

Check of je een verzekering hebt die bergredding dekt! Wat nog wel eens wordt vergeten is dat een reguliere reisverzekering niet altijd bergredding dekt. Je wil hier natuurlijk niet aan denken, maar als het toch moet is het vervelend als je een dikke rekening krijgt voor een helikopterritje. Check dit bij jouw reisverzekering en anders is de reisverzekering van de NKBV (Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging) aan te raden.

En dan? Stappen en genieten!

Heel veel plezier deze zomer in de bergen. Wil je zelf ook een keer een huttentocht ervaren? Je kunt nog met ons mee naar de Dolomieten 17 – 21 september. Een prachtige ervaring in Bella Italia.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *