HIKE FOR YOU - ENJOY YOUR HIKE TODAY:

Ready? Let’s go!

START met lopen - tot over 15/20 minuten

Dutch Outdoors

CHALLENGE 1 | STA EVEN STIL

Sta even stil (aan de rand van het pad). Sluit je ogen en luister eens actief naar je omgeving. Kan je 5 verschillende natuurgeluiden onderscheiden?

Zak nu eens door je knieën en kijk met een ‘microscoop-oog’ naar je omgeving. Neem echt even de tijd. Valt je iets op je iets waar je normaal aan voorbij gelopen zou zijn, maar dat er eigenlijk heel bijzonder, mooi of speciaal uit ziet?

Tot slot; doe nog eens je ogen dicht. Wat voel je op je huid? Welke natuurgeuren snuif je op? 

CHALLENGE 2 | back in time

Het is heel normaal om je dagelijkse leven te leiden zonder vaak stil te staan bij je jeugd. Vaak heb je daar een trigger voor nodig als een geur, foto of herinnering van iemand anders. Zonde eigenlijk! Want er valt veel plezier te halen uit je jeugdige herinneringen. En die kan je zeker ook zelf oproepen. Ga eens terug in de tijd en denk bijvoorbeeld eens na over de volgende vragen:

Wat wilde je later worden? Waarom? 
Wat is je vroegste jeugdherinnering?
Wat is je leukste vakantieherinnering als kind?
Kan je je kinderkamer nog voor de geest halen? Welke kleur had de muur of het behang? Op welk moment vielen de zonnestralen door het raam? Welke speciale versieringen heb je aangebracht (met of zonder toestemming)?

Dutch Outdoors Hike

CHALLENGE 3 | rennen - vliegen - springen

We blijven even in de kindersfeer. We kunnen eigenlijk best veel van kinderen leren als het om natuurbeleving gaat! Beleef de komende kilometer het bos alsof je een kind zou zijn:

Balanceer over omgevallen bomen
Spring over een kuil
Ren een heuvel af
Stamp in een plas
Raap een tak op en probeer die tegen die boom 5 meter verderop te gooien (pas op dat je niet richting andere mensen gooit)
… Wat kan je nog meer bedenken?

Een beetje kinderachtig? Misschien wel. Maar who cares, vandaag gaan we out of the box!

 

Dutch Outdoors Sportieve Gangmakers

CHALLENGE 4 | happy times

We blijven even in de herinneringensfeer, maar jij bepaalt zelf van hoe lang geleden. Je hebt vast wel eens ervaren dat een muzieknummer je helemaal terug kan brengen naar een speciale tijd, gelegenheid of locatie. 

Kan jij een nummer bedenken dat speciale herinneringen naar boven zal brengen?
Zet het nummer eens op (via youtube of spotify) en laat je mee terugvoeren in de tijd. 

Bijvoorbeeld: een nummer waarop je vroeger veel hebt gedanst, het openingsnummer van je bruiloft, het nummer dat op 1 stond toen je verliefd werd, het nummer dat altijd op standje 10 staat in de auto op weg naar vakantie …

Dutch Outdoors Lunch

PAUZE

Je bent nu in de buurt van de lunchlocatie. Plof lekker neer en geef bij je bestelling aan dat je via de Out in the Box van Dutch Outdoors bent gekomen en via welk bedrijf je de box gekregen hebt. Gebruik de per mail verkregen QR-code.

Bekijk tijdens of na de lunch vast even deze fun fact: Wist je dat in de natuur een speciaal verschijnsel voordoet dat is terug te leiden naar de reeks van Fibonacci? Misschien leuk om eens zelf uit te testen! En wie weet inspireert het je wel voor de volgende challenge. Check dit artikel. 

Micro fotografie Dutch Outdoors

CHALLENGE 5: focus

Een leuke manier om met andere ogen naar je omgeving te kijken is met een camera in je hand. In dit geval de camera van je telefoon en dan niet voor een selfie of mooie uitzichten (dat mag natuurlijk ook, maar niet nu ;-). Jouw volgende challenge is om een natuur item uit te zoeken dat je in macrostijl fotografeert. Oftewel dat je je zo op bepaalde details in het item concentreert en daarop inzoomt, dat je bijna niet in 1 oogopslag ziet waar je eigenlijk naar kijkt. Zoals de schubben van een dennenappel, de sporen van een paddenstoel, de blaadjes van een bloem, de strepen van een bijenvacht…. 

Dit is geen cursus fotografie, dus we gaan het niet over technische details hebben, maar de grootste tip is om niet van bovenaf te fotograferen, maar horizontaal en dan je camera op hetzelfde niveau te houden als het foto object. 
 

Fun tip: Meer weten over (allerlei soorten) natuurfotografie? Lees bijvoorbeeld eens deze blog.

Dutch Outdoors Freedom

CHALLENGE 6 - ik word blij van...

Vele mooie herinneringen maken wie je nu bent, maar er speelt nu ook nog genoeg om blij van te worden! Toch? Kan je een aantal dingen bedenken waar je in je leven erg blij van wordt of dankbaar voor bent? Dat kunnen zowel kleine als grote dingen zijn. Je dagelijkse kopje koffie in de ochtendzon voor je huis, een bepaalde vriendschap, je talent om…

 

Dutch Outdoors

CHALLENGE 7 - food for though

Tot nu toe heb je met speciale aandacht geluisterd, gekeken, gevoeld en geroken. Tijd om iets te proeven! Wees gerust: ditmaal niet natuur gerelateerd. Wij zijn geen experts op het gebied van eetbare planten, paddenstoelen of bloemen! Dus zullen je dat avontuur zeker niet aan laten gaan… Het is eigenlijk meer een ‘in gedachten proef challenge’: welk gerecht of recept zou je eigenlijk weer heel graag eens maken of eten? Waar ben je eigenlijk dol op, maar eet je eigenlijk te weinig? 

En weet je ook waarom? Gewoon omdat het zo lekker is, of omdat je oma dat zo perfect kon bereiden. Of doet het je denken aan die ene vakantie? Maak meteen een afspraak met jezelf om dat binnenkort weer eens op te tafel te zetten of te regelen! Iets om vast naar uit te kijken…

Dutch Outdoors Bloesem tocht

CHALLENGE 8 - remind & rewind

We hopen dat deze natuurtocht een mooie nieuwe herinnering heeft gecreëerd, waar je nog met veel plezier aan terug denkt. Om te helpen dat gevoel vaker op te roepen, is de laatste opdracht om een herinnering uit de natuur mee te nemen. Zoek en kies één item uit de natuur dat je in je zak stopt en thuis of in de auto neer kan zetten: een mooie dennenappel, die perfect ronde steen, dat wilgentwijgje, een slakkenhuisje… 

Outside wandelen

BEDANKT EN TOT ZIENS!

Hopelijk heb je genoten van een bijzondere wandeling, waarin al je zintuigen vol open stonden. Wandel nog even binnen bij het restaurant op de startlocatie en haal je verdiende finish kado op. 

Blijven wandelen met Komoot?
Dat kan, vanaf nu kun je de Komoot gewoon blijven gebruiken voor jouw eigen buitensport avonturen. Wil je op de hoogte blijven van verdere Out in the Box inspiratie en/of extra tips ontvangen over het gebruik van Komoot? Vul dan hieronder jouw e-mail adres in. 

Ervaringen delen?
We zijn heel benieuwd wat je ervan vond! Tips en feedback horen wij graag via team@outinthebox.nl. 
En tag ons vooral in je ervaringen en leuke foto’s via instagram: @outinthebox.nl