Hike for you+1 - ENJOY YOUR HIKE TODAY

Ready? Let’s go!

START met lopen - tot over 15/20 minuten

Dutch Outdoors

CHALLENGE 1 | Sta even stil

Om even los te komen van jullie dagelijkse bezigheden, starten we met een kleine ‘reset-opdracht’. 

Sta even stil (aan de rand van het pad). Sluit je ogen en luister actief naar je omgeving. Lukt het jullie om 5 verschillende natuurgeluiden onderscheiden?

Zak hierna door je knieën en kijk met een ‘microscoop-oog’ naar de omgeving. Neem even de tijd. Valt je iets op je iets waar je normaal aan voorbij gelopen zou zijn, maar dat er eigenlijk heel bijzonder, mooi of speciaal uit ziet?

Tot slot; doe nog eens je ogen dicht en rek je uit. Wat voel je op je huid? Welke natuurgeuren snuif je op?

Oké, dat was het, je zintuigen staan open. Geniet van de route en omgeving tot de volgende challenge.

CHALLENGE 2 | back in the days

Dutch Outdoors Hike

Lekker warmgelopen en bijgekletst? Tijd voor extra verdieping om elkaar op een andere manier te leren kennen. De volgende vragen kunnen je hierbij helpen:

Wat is je vroegste herinnering waar je met een grote glimlach aan terugdenkt?  

Wat wilde je vroeger later worden? Waarom ben je dat wel of niet geworden? Heb je nog ambities of dromen in die richting?

Wat is je favoriete vakantiebestemming en waarom? Waar zou je echt heel graag nog eens heen willen?

Welke dromen wil je binnen nu en 5 jaar willen waarmaken?

Dutch Outdoors Bloesem tocht

CHALLENGE 3 | een vriendelijke vraag

Misschien kennen jullie elkaar al jaren, misschien hebben jullie elkaar pas 3 keer (online) ontmoet; het mooie is dat het niet uitmaakt hoe lang en goed je elkaar kent, je hebt op zijn minst een indruk achtergelaten. Het is interessant daar even bij stil te staan. Weet jij nog wat je voor het eerst dacht toen je de ander zag? Hoe kwam hij/zij op je over? 

Inmiddels ken je elkaar misschien een stuk beter. Is er een bepaalde eigenschap van de ander die je zeer kan waarderen en/of bewondering voor hebt? Vertel!

Dutch Outdoors Sportieve Gangmakers

CHALLENGE 4 | music baby

Je hebt vast wel eens ervaren dat een muzieknummer je helemaal terug kan brengen naar een speciale tijd, gelegenheid of locatie. Kunnen jullie elkaar een nummer laten horen die een speciale betekenis voor je heeft? Waarom? Zet het nummer eens op (via youtube of spotify) en laat je mee terugvoeren in de tijd. 

Bijvoorbeeld: een nummer waarop je vroeger veel hebt gedanst, het openingsnummer van je bruiloft, het nummer dat op 1 stond toen je verliefd werd, het nummer dat altijd op standje 10 staat in de auto op weg naar vakantie …

Out in the Box

pauze

Bouw eventueel een pauze in. Nieuwsgierig geworden naar het natuurgebied waar je vandaag door heen wandelt? Bekijk deze feiten en wist je datjes over dit gebied. Deze vind je hier.

Micro fotografie Dutch Outdoors

CHALLENGE 5 | frisse blik

Een frisse blik van iemand anders kan vaak heel verhelderend werken. Maar we maken daar in het dagelijks leven eigenlijk te weinig gebruik van. Benut dit moment daarom eens om de ander advies te vragen! En dan niet in de categorie zakelijk, maar van mens tot mens. Bijvoorbeeld: heb jij ambities of wensen op je lijstje die je eigenlijk al tijden –en zonder goede reden- uit stelt? Of hoe denkt de ander over dat ene dilemma dat je al dagen bezig houdt? Of kan de ander je helpen met dat zeurstemmetje dat je vaak op de achtergrond hoort?

Wat is de visie van de ander? 

Foto moment

CHALLENGE 6: food for thought

Na hopelijk een mooie tocht vol natuur prikkels en goede gesprekken, prikkelen we nu graag jullie smaakpapillen. Kan je aan elkaar uitleggen welk gerecht of recept je eigenlijk weer heel graag eens zou maken of eten? Waar je eigenlijk dol op bent, maar te weinig eet? En weet je ook waarom? Gewoon omdat het zo lekker is, of omdat je oma dat zo perfect kon bereiden. Of doet het je denken aan die ene vakantie? Maak meteen een afspraak met jezelf (of met elkaar!) om dat binnenkort weer eens op te tafel te zetten of te regelen! Iets om vast naar uit te kijken…

Outside wandelen

BEDANKT EN TOT ZIENS!

Hopelijk hebben jullie genoten van een bijzondere wandeling. Wandel nog even binnen bij het restaurant op de startlocatie en haal jullie verdiende finish kado op. En nog belangrijker: houd dit gevoel vast!

Blijven wandelen met Komoot?
Dat kan, vanaf nu kun je de Komoot gewoon blijven gebruiken voor jouw eigen buitensport avonturen. Wil je op de hoogte blijven van verdere Out in the Box inspiratie en/of extra tips ontvangen over het gebruik van Komoot? Vul dan hieronder jouw e-mail adres in. 

Ervaringen delen?
We zijn heel benieuwd wat je ervan vond! Tips en feedback horen wij graag via team@outinthebox.nl. 
En tag ons vooral in je ervaringen en leuke foto’s via instagram: @outinthebox.nl