Ga je mee naar de Weissensee?

Kun jij ook geen genoeg krijgen van het schaatsen? En hou je wel van een sportieve uitdaging dan is dit echt iets voor jou. Wij gaan met 22 dames naar de Weissensee, en jij kunt mee met deze unieke en heerlijke sportieve trip! We trainen samen voor deze challenge vanaf oktober. Je schaatst 100 of 200 kilometer over de prachtige, majestueuze ijsvlakte van Europa’s hoogst gelegen bergmeer met uitzicht op de beroemde Dolomitenblick. Alles lekker verzorgd, zodat het echt een sportieve break voor jouzelf is! 

Datum Beschikbaarheid
26 - 30 januari 2022 VOL
Volgend jaar? 22 plaatsen

Sportieve challenge / De Alternatieve Elfstedentocht

Na een goede voorbereiding in Nederland en het proeven van de unieke sfeer op en rondom het ijs in de mooie omgeving van de Weissensee in Karinthië Oostenrijk, sta je op vrijdag in alle vroegte in het donker aan de start van de Alternatieve Elfstedentocht. De horizon kleurt prachtig rood als je met je ijzers tussen de honderden lampjes over deze enorme ijsvlakte glijdt. Na een flink aantal uren bikkelen is de finish in zicht en is daar misschien ook voor jou dat felbegeerde Elfstedenkruisje. ‘s Avonds vieren we deze bijzondere prestatie op het traditionele Blarenbal in de feesttent op het ijs.

Accommodatie / 4-sterren hotel

We verblijven in een fijn **** hotel, direct aan het meer. Met uitzicht over de oevers van de Weissensee en op de skipistes. Op deze idyllische plek is het allemaal top geregeld, zodat we optimaal kunnen genieten van deze break. We genieten van de prachtige omgeving en het lekkere eten (ontbijt en diner). De spa van het hotel maakt de voorbereiding op onze tocht helemaal af! We verblijven op ruime 2-persoonskamers.

Groep

Groepssamenstelling: 22 dames, die van schaatsen, een beetje afzien én gezelligheid houden.

Instapniveau: allereerst moet je schaatsen leuk vinden en al  eerder op het ijs hebben gestaan. We gaan samen trainen vanaf oktober. Vanaf die periode is het fijn als je in ieder geval 1 maar liever 2 keer per week op het ijs gaat trainen en daarnaast nog 1 a 2 keer per week sport. Je kiest zelf jouw afstand 100 of 200 km, dus daar passen we ook de trainingsintensiteit op aan. 

Eten & drinken I aanschuiven bij Seppi

Niets is heerlijker dan na een dag schaatsen in de buitenlucht aan te schuiven aan tafel en compleet te worden verzorgd met een 4-gangen diner; bereid in de gepassioneerde keuken van Seppi waarin alleen gewerkt wordt met regionale, seizoensgebonden producten. ‘s-Ochtends starten we met een heerlijk ontbijt, ideale voorbereiding voor de tocht der tochten!

Natuur I Dolomitenblick

De Weissensee is het hoogste gelegen 12 kilometer lange bergmeer van Karinthië in Oostenrijk, ingeklemd tussen de Gailtaler Alpen in het westen van de deelstaat. Het is verdeeld in het grote en kleine meer, gescheiden door een brug. Winter na winter vriest het hier en groeit er een enorm natuurijsoppervlak van maar liefst 6,5 vierkante kilometer. Het diepste punt van het meer is 99 meter. We kennen het gebied vanwege haar natuurschoon en De Alternatieve Elfstedentocht. Ook is het bekend om de Dolomitenblick; het D-woord. De heilige van de Weissensee: de tour naar Dolomitenblick, het grote meer. Als je hier kunt schaatsen betekent het dat je kunt schaatsen op het grote meer. Daar gaan we voor!

Prijs: € 999,-- weissensee break 2022 MET VOORBEREIDINGSTRAJECT VANAF OKTOBEr 2021

Inclusief:

Exclusief:

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Dutch Outdoors Weissensee

Melanique Spitzen

Ervaringsdeskundige en aanpakker

Melanique, schaatsfanaat, schaatste zelf 3 keer eerder de Weissensee (125, 175 en 200 km). Melanique verzorgt ons voorbereidingstraject, neemt ons als kenner mee naar de mooiste plekken en zorgt ervoor dat we optimaal kunnen genieten van deze tocht der tocht! "Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht!"

Janine Dutch Outdoors

Janine Vermeulen

Roeister die een beetje kan schaatsen

Janine, kluunde vroeger al alle slootjes door. Met haar ervaring en netwerk uit de topsport, zorgen we voor een efficiënt trainingsprogramma die in te passen is in jullie bezige bestaan. Daarnaast zorgt Janine voor de gezelligheid, een fijne groepssfeer en een tot in de puntjes verzorde sportieve break!

Algemeen 

“Janine is meester in het creëren van de ultieme setting en beleving. Elk detail klopt! Het is een gastvrouw pur sang. Haar tomeloze energie en gezelligheid werken aanstekelijk. Hier wil je bij zijn. Ik zou blind boeken!"

Brenda  

Trip Girona

"Wat een bijzonder weekend! Met een min-of-meer gelegenheidsformatie van hardwerkende en hardfietsende dames. Het is dus mogelijk om binnen de tijd van een vlucht van 1,5 uur 12 namen aan de juiste persoon te koppelen. We hadden zoveel meer gemeen dan alleen het fietsen. Leuke stad, mooie omgeving, lekker gegeten en gedronken en vooral hard gelachen!"

Iris

Trip Girona

"Dankzij de trip ben ik weer echt goed bezig qua sport en heb ik de spirit te pakken. Ik was zo hard aan het werk. Girona heeft mijn lichaam weer goed wakker geschud. Thanks!"

Sharon

Trip Mallorca

“Lieve Janine, als grote brein en inspiratie achter deze uitermate goedgelukte mini-vakantie, willen we jou graag extra hartelijk bedanken. Jij bent de smeerolie in onze ketting, het zonnetje in onze bril, het windje in onze rug. Dank voor de sublieme organisatie!”

Mallorca’s12

wielrennen Limburg 

“Dit was mijn eerste keer wielrennen in de heuvels, en het lukte dankzij de gezelligheid van deze leuke vrouwen! Wedden dat jij het ook kan! Lees hier mijn ervaring"

Nynke 

samenwerkingspartners